Ειδήσεις Αρχείου

2004

… Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα επιμόρφωσης ομογενών εκπαιδευτικών και μαθητών, με συμμετοχή μαθητών από την Αιθιοπία.

… Ο πρώτος Ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat, βρίσκεται πάνω από την Ερυθραία, σε ύψος 36.000 χιλιομέτρων.

… Οι Αιθίοπες Εβραίοι, που ζουν στο Ισραήλ ανέρχονται σε 52.000 άτομα και πρόκειται να μεταφερθούν άλλα 18.000 άτομα.

… Υπάρχει μόνο ένα Μηχάνημα Ακτινοβολιών, στην Αιθιοπία για τα 60 εκατομμύρια κατοίκων της.

… Το 21% του παγκόσμιου πληθυσμού επιβιώνει με 1$ την ημέρα, ενώ η Αιθιοπία έχει κατά κεφαλήν εισόδημα τα 100$ τον χρόνο.

… Στο 54ο φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, μέλος της επταμελούς κριτικής επιτροπής ήταν η Αιθιοπία σκηνοθέτης Μάτιντα Αμπί.

… Η Μπερχάν Αντέρε, από την Αιθιοπία πέτυχε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000 μέτρα στο κλειστό στίβο, με χρόνο 14 λεπτά και 39,28 δεύτερα.

Το  Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) χορηγεί υποτροφίες για μεταπτυχιακές διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα, σε αλλοδαπούς φοιτητές από χώρες μεταξύ των οποίων είναι η Αιθιοπία, Ερυθραία και το Τζιμπουτί. 

Η Κρατική Ναυτιλιακή Εταιρία της Αιθιοπίας, Ethiopian Shipping Lines, ανέθεσε μετά από διεθνή διαγωνισμό, στην Ελληνική Εταιρία Πληροφορικής SES-Bαρδάκης Α.Ε, την Μηχανογραφική Οργάνωση των Γραφείων και των Πλοίων της.

Το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που δραστηριοποιείται στην Αιθιοπία από το 2001, έχουν ξεκινήσει επείγουσα εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού, στις περιοχές ΚΟΝΤΑΡ και ΟΥΛΕΚΑ μετά την έξαρση της μηνιγγίτιδας Τύπου Α στις παραπάνω περιοχές.

Ο Πίτερ Ουστίνοφ, δήλωσε ότι έχει Ρώσικο, Γερμανικό, Γαλλικό αλλά και Αιθιοπικό αίμα στις φλέβες του, για να τονίσει ότι ένιωθε πολίτης του κόσμου.

Το 49% των κοριτσιών της, Αιθιοπίας μεταξύ 15-19 χρονών είναι παντρεμένα, και μόνο το 8% των γυναικών γεννά υπό την παρουσία γιατρού η μαία.

Χώρες που μαστίζονται από την ξηρασία αν και τις διαρρέει ο Νείλος, είναι και η Αιθιοπία και η Ερυθραία, η δε πρώτη, όταν το 1978 ήθελε να κατασκευάσει ένα φράγμα, την απείλησε η Αίγυπτος με πόλεμο.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που έγινε στην Βουδαπέστη, στο αγώνισμα των 3.000μ γυναικών, την Πρώτη και τη Δεύτερη θέση κέρδισαν οι αθλήτριες της Αιθιοπίας Ντεφάρ και Αντέρε αντίστοιχα.

 

2001

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει βοήθεια στην Αιθιοπία, 6,7 έκ. Ευρώ για τα θύματα της ξηρασίας και του πολέμου με την Ερυθραία.

Μόνο το 25% του πληθυσμού της Αιθιοπίας μπορεί να προμηθευτεί καθαρό πόσιμο νερό, ενώ η κυβέρνηση ζητεί από τον ΟΗΕ να αυξηθεί το ποσοστό που της αναλογεί από το νερό του Νείλου.

Στην Αιθιοπία υπάρχει ένα πλούσιο μωσαϊκό πολιτισμού, ομιλούνται περισσότερες από 80 γλώσσες και διάλεκτοι, που έχουν διαφορετικό πολιτισμό.

Ο Αλέξανδρος ΜΙΣΑΙΛΙΔΗΣ από την Αδδίς Αμπέμπα, εξελέγη μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της νεολαίας του ΣΑΕ για την Ασία και την Αφρική.

Στην Αιθιοπία καλλιεργείται μόνο το 10% του εδάφους της, ενώ το γόνιμο χώμα της παρασέρνεται από τις βροχές και μέσω του Γαλάζιου Νείλου μεταφέρεται στην Αίγυπτο.

Ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ συνεργάστηκε με τον Βασιλέα της Αξώμης ΚΑΛΕΦ για την προώθηση του εμπορίου μεταξιού και μπαχαρικών από την Ινδία στην Ευρώπη, μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

Στο Β’ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαιρικών Συλλόγων που θα γίνει τον Αύγουστο στην Ισπανία, την Αφρική θα εκπροσωπήσουν η Πρωταθλήτρια ομάδα της Αφρικής του 2000 ΑΚΡΑ ΧΑΡΤΣ της Γκάνας και η Κυπελλούχος ομάδα της Αφρικής του 2000 ΖΑΛΜΕΚ της Αιγύπτου.

Για το Θέμα των Περιουσιών των Ελλήνων της Αιθιοπίας, έγινε ερώτηση προς την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, από τον Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη ΜΑΡΙΝΟ.

Για τα κατορθώματα του Μεγάλου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ οι Αιθίοπες του προσέδωσαν ημιθεική μορφή και η Αιθιοπική Εκκλησία γιορτάζει την μνημή του στις 28 Ιουνίου.

Η Αθήνα Φραγκούλη- Σακελλαροπούλου, ο Χάρης Χατζηδάκης από Ντίρε-Ντάουα και ο Αντώνης Μιχαηλίδης από Αντίς-Αμπέμπα μίλησαν στην εκπομπή της ΝΕΤ, η Δεύτερη Πατρίδα, για τους Έλληνες της Αιθιοπίας.

Η Αιμιλία ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ από την Άσμαρα, συμμετείχε σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής, που οργανώθηκε από το ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Το βιβλίο της Αθήνας ΜΑΡΑΒΙΕΓΑ από την Ντίρε-Ντάουα, με τν τίτλο «Φωκίων μου… Αγαπημένε μου…» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βασδέκη.

Στην Ν.Α. Αιθιοπία, ανακαλύφθηκε μεγάλη έκταση με απολιθωμένα ζώα ηλικίας 4 εκατ. ετών, εκ των οποίων σπάνια απολιθώματα ύαινας, λιονταριού και ένα κρανίο μπαμπουίνου.

Η Οικονομική Δραστηριότητα της Αιθιοπίας κατανέμεται, το 56% στον Γεωργικό Τομέα, το 37% στις Υπηρεσίες και το 7% στον Βιομηχανικό Τομέα.

  Η Αιθιοπία κατέχει 3 παγκόσμιες επιδόσεις στο στίβο, 2 με τον ΧΑΙΛΕ ΓΚΕΜΠΡΕΣΙΛΑΣΙΕ στα 5.000 χλμ (12’,39’) και στο 10.000 χλμ (26’,22’) από το 1990 και στο Μαραθώνιο με τον ΜΠΕΛΑΙΝΕ ΝΤΙΝΣΑΜΟ (2.06’,50’’) από το 1988.

Ο Γ.Γ του Ο.Η.Ε. ανακοίνωνε από την Αδδίς Αμπέμπα, ότι το AIDS έχει κοστίσει στους Αφρικανούς 15 εκατ. νεκρούς και έοχυν μολυνθεί 25 εκατ. άτομα, ενώ προβλέπεται στα επόμενα χρόνια η ΜΕΙΩΣΗ του πληθυσμού της υποσαχάριας Αφρικής κατά 10% .

Η Ιταλική Κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρέψει στην Αιθιοπία τον ΟΒΕΛΙΣΚΟ της Αξώμης (σήμερα βρίσκεται εκτεθημένος στην Ρώμη), τον οποίο έκλεψαν οι στρατιώτες μετά από εντολή του Μουσολινι το 1937 .

Στην επαρχία Αφάρ της Αιθιοπίας, κοντά στα σύνορα με το Τζιμπουτί, ανακαλύφθηκε Παιδικός Σκελετός Ανθρώπου ηλικίας 3,4 εκατ. ετών .

Το περιοδικό ΓΑΙΟΡΑΜΑ του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, με τον τίτλο, Στην Καρδιά της Χριστιανοσύνης, αναφέρεται στους Ναούς και τα Μοναστήρια της Βόρειας Αιθιοπίας.

Ο εργαζόμενος πληθυσμός της Αιθιοπίας είναι 26 εκατ., εκ των οποίων 41% είναι γυναίκες, το 42% παιδιά 10-14 ετών και το 17% άνδρες.

Στο Δημόσιο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, φοιτούν 202 μαθητές, παιδιά αλλοδαπών εργαζομένων από 36 χώρες εκ των οποίων 9 παιδιά από την Αιθιοπία.

Οι Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου της Ελλάδος και της Αιθιοπίας έχουν αγωνισθεί μεταξύ τους σε 3 φιλικούς αγώνες, με νικήτρια την Ελληνική ομάδα.                                                                                                              

-Στην Αθήνα το 1962, με 3-2, με τέρματα των Παπαεμμανουήλ, Νεστορίδη και Δειμέζη.                                      

-Στην Αθήνα το 1964, με 3-1, με 2 τέρματα του Α. Παπάζογλου και του Τακτικού.                                          

-Στην Αδδίς Αμπέμπα το 1972, με 0-1 με τέρμα του Σπιρίδωνα.

2000

… Το ΜΙΧΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ της Αδδίς Αμπέμπα, κατέχει μια έδρα στην ΒΟΥΛΗ των ΕΦΗΒΩΝ, που συνεδριάζει στην αίθουσα της Βουλής των Ελλήνων κάθε καλοκαίρι.

… Στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ),οι Έλληνες της Αιθιοπίας εκπροσωπούνται από τον Θεόφιλο ΜΟΛΔΟΒΑΝΟ.

… Στην Αρχαιολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπάρχει συλλογή παλαιολιθικών εργαλίων από την Αιθιοπία, δωρεά της Αικατερίνης ΕΞΑΡΧΟΥ-GENSONNET.

… Ο δις βραβευμένος με το ΟΣΚΑΡ σκηνοθέτης ΟΛΙΒΕΡ ΣΤΟΟΥΝ, πρόκειται να γυρίσει έργο στην Αιθιοπία, που αναφέρεται στην ζωή ενός γιατρού μέλους ανθρωπιστικής οργάνωσης.

... Η Λεωφόρος ΑΣΜΑΡΑ της Αδδίς Αμπέμπα μετονομάσθη σε ΧΑΙΛΕ ΓΚΕΠΡΕΣΙΛΑΣΙΕ για να τιμήσουν τον Ολυμπιονίκη που τους δόξασε.

… Οι νέοι κώδικες χωρών κατά ISO 1366 ετ ΓΙΑ ΤΗΝ Αιθιοπία, ER για την Ερυθραία και Tj για το Τζιμπουτί.

… Ο καφές αποτελεί το 70% των εξαγωγών της ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ, ενώ ο πληθωρισμός είναι το 3% και το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ χρέος στα 10 δεις δολάρια USA .

… Για το παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2002 έγιναν οι παρακάτω αγώνες, όπου και οι τρείς ομάδες μας αποκλείστηκαν .                                                                                                                                          

     - ΑΙΘΙΟΠΙΑ-ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: 2-1 και 0-3                                                                                                 

     - ΕΡΥΘΡΑΙΑ-ΝΙΓΗΡΙΑ: 0-0 και 0-3                                                                                                                 

      - ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ-ΚΟΝΓΚΟ: 1-1 και 1-9                                                                                                                           

… Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ο.Η.Ε. η λιμοκτονία στην ΑΙΘΙΟΠΙΑ είναι υπό έλεγχο, μετά την αποστολή 1 εκατ. άτομα ΜΕΧΡΙ το τέλος του χρόνου.                                                                                                        

… Δύναμη 4000 στρατιωτών και 200 παρατηρητών στέλνει ο Ο.Η.Ε. στα σύνορα της ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ και ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, για την επίβλεψη της ειρήνης και θα δημιουργηθεί ζώνη ασφαλείας πλάτους 25 χλμ. Μέσα στο έδαφος της ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ. 

… Η αεροπορική εταιρία ALITALIA διέκοψε τις πτήσεις της στην ΑΙΘΙΟΠΙΑ, γιατί θεωρεί ασύμφορη την γραμμή.

… Η ΑΙΘΙΟΠΙΑ κέρδισε 8 μετάλλια στην ολυμπιάδα του SYDNEY 2000, 4 χρυσά, 1 ασημένιο και 3 χάλκινα.

… Η ΑΙΘΙΟΠΙΑ σε μεγάλο βαθμό έχει ερημοποιηθεί, μόνο το 4% του εδάφους καλύπτεται από δάση, ενώ στις αρχές του 1990 τα δάση κάλυπταν το 94% του εδάφους.

… Ο πληθυσμός της ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ είναι 60 εκατ. εκ των οποίων το 40% είναι Oromo, το 32% Amhara-Tigre, το 9% Sidamo και το 19% οι υπόλοιπες φυλές.

… Το θρήσκευμα των ΑΙΘΙΟΠΩΝ είναι Μουσουλμάνοι 40-50%, Κόπτες 35-40% και Ανιμιστές(η θρησκεία που λατρεύει την φύση) το 12%.

                                                                                                                                                       

1999                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Τα παρακάτω μέλη μας διακρίνονται στον πανεπιστημιακό χώρο :                                                                   

     -  Ο Βαγγέλης ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ από την Ντίρε Ντάουα, είναι Τακτικός Καθηγητής της Ανωτ. Γεωδαισίας και                                        Χορτοφαγίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.                                                                                                    

     -  Ο Νίκος ΑΝΑΓΝΟΥ από την Ντίρε Ντάουα είναι Τακτικός Καθηγητής της Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο       Αθηνών.                                                                                                                                                            

     -  Ο Αλέκος ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ ΑΠΌ ΤΗΝ Ντίρε Ντάουα είναι Τακτικός Καθηγητής Ορθοπεδικής, στο Πανεπιστήμιο του Τέξας ΗΠΑ, ήδη εξελέγει Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.                                                           

     -  Ο Νίκος ΤΣΙΝΙΚΑΣ από την Αδδίς Αμπέμπα, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας   και του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.                                                                   

     -  Ο Γιάννης ΦΙΛΗΣ από την Ντίρε Ντάουα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Μοριακής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.                                                                                                                                     

     -  Ο Μανώλης ΓΑΝΩΤΑΚΗΣ από την Αδδίς Αμπέμπα είναι Επίκουρος Καθηγητής της Παθολογικής Ανατομικής, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.                                                                                                                         

     -  Ο Μανώλης ΓΑΝΩΤΑΚΗΣ από την Αδδίς Αμπέμπα είναι Επίκουρος Καθηγητής της Παθολογίας, στο  Πανεπιστήμιο Κρήτης.                                                                                                                                     

… Η Μαίρη ΜΕΤΕΞΑ ΠΑΞΙΝΟΥ από την Αδδίς Αμπέμπα, βραβευμένη σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος το 1998, έχει εκδώσει 3 παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Κέρδος.                                                                                

… Ο Νίκος ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ από την Ντίρε Ντάουα διορίστηκε Πρόξενος του Καναδά στο Τζιμπουτί.                                                                                                                        

Δύο μέλη μας σημειώνουν μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη:

    - Ο Χαράλαμπος ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ από τη Ντίρε Ντάουα, με τα βιβλά του ALAMITU και YODIT, που έγιναν best seller στην ΑΓΓΛΙΑ και πούλησαν 9000.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα.

    - Ο Νίκος ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ από την Αδδίς Αμπέμπα, με το ψευδόνυμο BLACK MIKE, παρουσιάζει μουσικά προγράμματα ραδιοφώνου στην ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ .

… Η Μαντώ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ- ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ από την Ασμάρα, είναι αρχισυντάκτρια του νέου περιοδικού FLAME OF LIFE του εκδοτικού Οργανισμού Α. Τερζοπούλου.

… Ο Φίλιππας ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ από την Ντίρε Ντάουα, τοποθετήθηκε Πρόεδρος των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου Κορίνθου.

… Το CIRCUS ETHIOPIA με τα παιδιά από την Τζίμα, μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στην Ευρώπη, παρουσίασαν το ακροβατικό τους πρόγραμμα στο θέατρο ΗΒΗ και το μετέδωσε η τηλεόραση του MEGA .

… Στο βιβλιοπολείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ, παρουσίασθηκε έκθεση φωτογραφίας της Χρ. Βάζου, με θέμα τους μαθητές του Σχολείου και μελών της Ελληνικής Κοινότητας της Αδδίς Αμμπέμπας.

… Η Πρόξενος της Αιθιοπίας στην Ελλάδα κυρία Τερίνα ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΡΜΕΝΑΚΗ, μας πληροφόρησε τα παρακάτω:

  - Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού των Εξωτερικών Θεόδωρου ΠΑΓΚΑΛΟΥ, στην Αδδίς Αμπέμπα, υπογράφηκαν δύο νέες Διακρατικές Συμφωνίες. Η μία είναι Οικονομοτεχνική Συνεργασία, και η δεύτερη, Τουριστική Συνεργασία.

  - Δόθηκαν οι 4 πρώτες αποζημιώσεις σε Έλληνες της Αιθιοπίας.

  - Σήμερα ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα 1500 Αιθίοπες.

  - Υπάρχει μεγάλη ένταση στα σύνορα της Αιθιοπίας με την Ερυθραία.

… Ο Νίκος ΚΙΟΥΣΗΣ του Γεωργίου, από την Αδδίς Αμπέμπα, διαπρέπει ως καθηγητής τς Φυσικής, στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας ΗΠΑ.

… Ο Θεόφιλος ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΣ από την Ντίρε Ντάουα, είναι Δικαστής με τον βαθμό του Συμβούλιου Επικρατείας. 

… Ο Απόστολος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ από την Ασμάρα, είναι εκπρόσωπος της Ελλάδος, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Τυποποιήση των Ηλιακών Θερμοσιφώνων.

… Ο Γιώργος ΖΕΝΖΕΦΙΛΗΣ από την Αδδίς Αμπέμπα, είναι Διευθυντής Μάρκετινγκ της εταιρίας ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ, του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

… Ο Νίκος ΚΙΟΥΣΗΣ του Κων/νου, από την Ντίρε Ντάουα, είναι Διευθυντής του Ιατρικού Τμήματος της εταιρίας Π.Ν. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕΕ.

… Ο Γιώργος ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ από την Αδδίς Αμπέμπα, είναι Διευθυντής του Τμήματος Υπερήχων του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ.

… Ο Ρωσσέτος ΛΟΥΖΗΣ από την Ντίρε Ντάουα, είναι >Διευθυντής της ΔΕΗ στον Νομό Κεφαλληνλίας και Ιθάκης ;

… Ο Γεράσιμος ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ από την Ντίρε Ντάουα, είναι Διευθυντής των γραφείων της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας.

… Ο Γιώργος ΒΙΝΙΕΡΑΤΟΣ από τη Ντιρέ Ντάουα, είναι Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

1998

Στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές εκλέχτηκαν, τα παρακάτω μέλη μας: 

      - Γιώργος ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δήμαρχος Δήμου Ρόδου.

      -Έφη ΛΕΝΤΑΚΗ ,χήρα του Ανδρέα Λεντάκη, Δημοτική Σύμβουλος, Δήμου Αθηναίων.

      - Φίλλιπας ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορίνθου.

      - Γεράσιμος ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λειβαθούς Κεφαλονιάς.

Ο Γεώργιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ από την Ντίρε Ντάουα, τοποθετήθηκε Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ξάνθης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πέτρος ΒΙΝΙΕΡΑΤΟΣ ,εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Ταξιδιωτών Πρακτόρων στο INTERNET (Ι.Τ.Α).

Το περιοδικό ΟΞΥΓΟΝΟ του Σεπτεμβρίου, είχε αφιέρωμα στην Αιθιοπία και αναφέρθηκε στο Ελληνικό Σολείο της Αδδίς Αμπέμπα.

Η Μυρτώ ΜΥΡΙΑΛΛΗ Αρχιτέκτων-Μηχανικός διορίστηκε εισηγήρια στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

… Ο Κάρλος Μαυρολέων, ο εφοπλιστής που έγινε μουσουλμάνος αντάρτης, ήταν από τους πρώτους που μπήκαν στο προεδρικό μέγαρο του Μενγκίστου, όταν κατέρευσε το καθεστώς.

… Η Αθηνά Φραγκούλη, είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για την Επαγγελματική Αποκατάσταση των Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα (C.E.F.E.C.).

… Ο Ιωάννης (Νάκης) Καρδασόποθλος, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ελληνικού.

… Η Έφη Λεντάκη, είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων.

… Ο drummer του συγκροτήματος Bokomoleche, που συμμετείχε στο Rock Festival σρη Δραπετσώνα το καλοκαίρι, είναι ο αρχιτέκτονας Σάκης Καραγιάννης.