Διακρίσεις

...Η Μαίρη Σαββαΐδη από την Αντίς Αμπέμπα, κόρη του Σάββα Γ. Σαββαΐδη και της Ελένης Παπαναστασιάδη, διετέλεσε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Ρόδο. Είχε ως γνωστικό αντικείμενο την «Καλλιτεχνική Εκπαίδευση και Δημιουργική Σκέψη στο Δημοτικό Σχολείο». Εχει γράψει 5 βιβλία, 10 εκπαιδευτικά εγχειρίδια τέχνης και ένα μεγάλο αριθμό άρθρων και δημοσιεύσεων σε Επιστημονικά Περιοδικά. Είναι διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με την Ακαδημαϊκή καριέρα της, ασχολήθηκε και με την τέχνη. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών «Accademia di Belle Arti» της πόλης Lecce Ιταλίας. Ασχολείται με την Ζωγραφική, Χαρακτική, Κεραμική και έχει λάβει μέρος, σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Στην ομαδική έκθεση "Εφαρμογές Σύγχρονης Τέχνης", με έργα γνωστών Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών, η οποία έγινε στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη (2013), στο εγχειριδίο της καλλιτεχνικής έκθεσης, γράφτηκε το παρακάτω σχόλιο, για το έργο της: η Μαίρη Σαββαΐδη -Καμπουροπούλου, ιχνηλατώντας επιδέξια, οδηγεί με την «γραφή» της το βλέμμα του θεατή, στα βάθη των θαλασσών και του υποσυνειδήτου". Τέλος, διετέλεσε επί σειρά ετών, Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ, του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ροδίων.

...Ο Στέφανος Τόλιος από την Αντίς Αμπέμπα, διετέλεσε, Πρόεδρος του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Παίδων,        "Ο Άγιος Ανδρέας" της Ρόδου. Το οποίο, ιδρύθηκε και λειτούργησε κατά την διάρκεια της θητείας του. Ο πατέρας του ήταν ο Ιωάννης Τόλιος και η μητέρα του η Μαρία Ιωάννου. Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μετεκπαίδευση: στο Columbia University, New York και στο Institute for Graduated Dentist, New York. Έχει λάβει μέρος, σε πολλά οδοντιατρικά και ιατρικά σεμινάρια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

...Ο Δημήτρης Κουμαριανός από την Αντίς Αμπέμπα, γιος του Ανδρέα Κουμαριανού και της Ευτέρπης Μαυρίκου, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, ήταν Καθηγητής Εφαρμογών του Τμήματος Ακτινολογίας & Ακτινοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Απόφοιτος του τμήματος Ραδιολογίας - Ακτινολογίας του παραπάνω ιδρύματος, είχε MSc in Radiography από το Anglia Polytechnic University του Cambridge, MSc στην Ιατρική Φυσική από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάστηκε ως τεχνολόγος ακτινολόγος στην κλασική ακτινοδιαγνωστική, την υπολογιστική τομογραφία και την μαγνητική τομογραφία. Είχε συγγράψει πέντε βιβλία και έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων και μεγάλη συμμετοχή σε πολλές επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητες. Ήταν συχνά προσκεκλημένος ομιλητής και μέλος διαφόρων διεθνών επιστημονικών επιτροπών. Εργασίες του είχαν τιμηθεί με το βραβείο Certificate of Merit στο RSNA και στο ECR. Ηταν μέλος του Editorial Board, στο διεθνές περιοδικό European Journal of Radiography.  

...Ο Γιώργος Σοϊλεμέζογλου από την Αντίς Αμπέμπα, μας έστειλε ένα ''μοναδικό ντοκουμέντο'', το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ, πριν 60 χρόνια (4 Αυγούστου 1957). Σε αυτό, η Επιτροπή Επισκευής του Ιστορικού Μητροπολιτικού Ναού Ρόδου ''Εισόδια της Θεοτόκου'', ευχαριστεί τους Έλληνες της Αιθιοπίας για την προσφορά τους, ώστε να αποκατασταθεί ο παραπάνω ναός, ο οποίος είχε πληγεί από πρόσφατο σεισμό. Το ποσόν που συγκεντρώθηκε δόθηκε από τους: Αναστάσιο Αναστασιάδη, Κωσταντίνο Αλεξανδράκη, Νικόλαο Αλεξανδράκη, Αλέξανδρο Γανωτάκη, Ιωάννη Γανωτάκη (γιατρό), Ιωάννη Α. Γανωτάκη, Στέφανο Α. Γανωτάκη, Γεώργιο Γιαννόπουλο, Σοφία Καμπουράκη, Γεράσιμο Λαγκούση, Αριστείδη Λιβιεράτο, Σπύρο Μαγδαληνό, Λουκά Μακρή, Μιχαήλ Μανούσο, Χαράλαμπο Μιχαηλίδη, Αλέκα Μυριαλλή, Σμαράγδα Ντονικιάν, Ηλία Παπασίνο, Γεώργιο Πολυταρίδη, Σάββα Σαββαΐδη, Σταύρο Σαββαΐδη, Ιωάννη Σίμωνα, Γ.Συνοδινό, Νικόλαο Χρυσανθάκη και τα αδέλφια Διακοσάββα και Πράντη. Επίσης προσέφεραν, οι επιχειρήσεις: Οίκος Λιβιεράτου, Οίκος Μυριαλλή-Παπαφιλίππου, το Κατάστημα Βελισσαρίου και η Diabaco Cotton Company. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι η παραπάνω εφημερίδα, δημοσίευσε και τις 18 Αυγούστου 1957, ότι Έλληνες της Αιθιοπίας έστειλαν ένα σημαντικό ποσόν, για την κατασκευή του ανδριάντα του Αλεξάνδρου Διάκου. Ήταν ο πρώτος Ελληνας αξιωματικός, που σκοτώθηκε στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Είχε γεννηθεί στην Χάλκη, του νομού Δωδεκανήσου.

...O Γιάννης Λαγωνικός, από την Αντίς Αμπέμπα, έγραψε το βιβλίο AI ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ ΜΝΗΜΑΙ. Πρόκειται για ένα βιβλίο, στο οποίο αναφέρεται και σε Καρπαθίους που έζησαν στην Αιθιοπία. Γράφει, με δίστιχα, ένα βιογραφικό σημείωμα για τον καθένα ξεχωριστά. Το βιβλίο προλογίζει ο πρώην έπαρχος Καλύμνου και Καρπάθου, Μιχαήλ Χανιώτης, ο οποίος χρησιμοποιεί για τον συγγραφέα τον παρακάτω χαρακτηρισμό: ''ο Γιάννης Λαγωνικός, ένας σύγχρονος «μνήμων», προερχόμενος από την περιπετειώδη «νόστων» της Καρπαθιακής διασποράς. Ο ορος «μνήμων» στην περίπτωσή μας είναι κυριολεκτικός. Μικρό παιδί ο Γιάννης έρχεται στην Κάρπαθο από τη «μυθική» Αβησσυνία του Χάιλε Σελάσιε. Η φιλόξενη τότε χώρα της Αφρικής, μετά την ανατροπή του φιλέλληνα βασιλιά, έγινε άξενη για τους συμπατριώτες μας''. Τέλος, ο πατέρας του, Μιχαήλ Λαγωνικός, ήταν στέλεχος της Imperial Highway Authority, η οποία κατασκεύασε το οδικό δίκτυο της Αιθιοπίας.

…Ο Στέφανος Κάλος διευθύνει τη Β’ Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας. Είναι γιός του Ευθύμιου Κάλου και της Άννας Μυριαλλή, από την Αντίς Αμπέμπα. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευση του στο Στρασβούργο, ήταν μέλος ομάδας ιατρών που ερχόμενοι στην Ελλάδα, καθιέρωσαν, εκπαιδεύοντας γιατρούς, την μέθοδο της ‘’Ενδομυελικής Ηλωσης’’ διαφυσικών καταγμάτων. Έχει κάνει 126 ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια και δημοσίευσε 49 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά. Διατέλεσε Πρόεδρος του τμήματος Ενδομυελικών Ηλώσεων, της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

…Ο Επαμεινώνδας Πανάς διατέλεσε Καθηγητής της Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γιος του Στάθη Πανά και της Χριστίνας Δεληγιάννη από την Ασμάρα. Στην Ελλάδα θεωρείται αυθεντία στις δημοσκοπήσεις και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δημοσιεύει αξιόπιστες προβλέψεις. Έχει λάβει μέρος σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια, όπου ανακοίνωσε 43 επιστημονικές εργασίες. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και του Δ.Σ. της Φοιτητικής Λέσχης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Bristol της Αγγλίας και είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημιίου Uppsala της Σουηδίας και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

…Ο Μιχάλης Γεραζούνης διευθύνει το τμήμα Χειρουργικής Θώρακος του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας - Πειραιά. Είναι γιός του Ιωάννη Γεραζούνη και της Μαρίας Αρτζεντέλη, από την Ασμάρα της Ερυθραίας. Διδάσκει στα κέντρα εκπαίδευσης του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (ATLS), που εκπαιδεύει Ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, στην αντιμετώπιση του τραύματος. Έχει λάβει μέρος σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια, όπου ανακοίνωσε πάνω από 300 επιστημονικές εργασίες. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

…Η οικογένεια της Αλεξάνδρας Μαμαλίγκα-Προκοπίου κάλυψε το κόστος κατασκευής  της πεζογέφυρας στη Λεωφόρο Κηφισίας, που βρίσκεται στο ύψος του Κολλεγίου Αθηνών, στο Ψυχικό. Αφορμή για την κατασκευή της γέφυρας ήταν ένα δυστύχημα που συνέβη σε μαθητή του παραπάνω σχολείου. Ένας ασυνείδητος οδηγός πέρασε το φανάρι με κόκκινο, κτύπησε τον μαθητή και του στέρησε την ζωή. Το θύμα ήταν συμμαθητής της κόρης της, Μαριέλενας, η οποία ζήτησε από την οικογένειά της την κατασκευή της πεζογέφυρας, για να αποφευχθούν ανάλογα δυστυχήματα στο μέλλον. Η πεζογέφυρα ονομάστηκε ‘’Γέφυρα παιδιών - Γέφυρα ονείρων’’. Την συγκοινωνιολογική μελέτη προσέφερε ένα άλλο δικό μας παιδί, ο Κωνσταντίνος Ζέκος

…Η Ελληνική κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ ανέλαβε την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού της Αιθιοπικής πρωτεύουσας. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά στην επεξεργασία 100.000 κυβικών μέτρων λυμάτων την  ημέρα. Θα κατασκευαστεί στο Ακάκι, με στόχο την μετατροπή των λυμάτων σε νερό, κατάλληλο για την άρδευση της περιοχής. Την ευθύνη του έργου θα την έχει ένα δικό μας παιδί, ο Γιάννης Μαργιώλος, επικεφαλής της Διεύθυνσης  Επεξεργασίας Λυμάτων και Νερού της παραπάνω εταιρίας. Είναι γιος του Γιώργου Μαργιώλου και της Μαρίτσας Μαυρίκου, από την Αντίς Αμπέμπα. Στην ευθύνη του, μεταξύ άλλων, βρίσκεται και το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας (υποδέχεται τα λύματα των κατοίκων της Αττικής) και  είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στην Ευρώπη. Είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

…Ο Γιάννης Στουραΐτης από την Αντίς Αμπέμπα, έλαβε μέρος στις πρόσφατες Περιφεριακές Εκλογές του Νότιου Αιγαίου και τον τίμησαν με την ψήφο τους 1.287 άτομα. Είναι γιος του Κωνσταντίνου Στουραΐτη και της Χριστίνας Κυριάκου. Τελικά κατέλαβε την 3η θέση στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του, χωρίς να μπορέσει να εκλεγεί. Διατηρεί τη θέση του Διευθυντή του Γαστρεντερολογικού Τμήματος και του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου, του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Έχει λάβει μέρος σε 120 Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια, όπου ανακοίνωσε 86 επιστημονικές εργασίες. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

…Η Καρδιολόγος-Ηλεκτροφυσιολόγος Nικολίτσα Αγγελοπούλου, κατά την διάρκεια της εθελοντικής της εξέτασης άρρωστων παιδιών στην Aντίς Aμπέμπα, ανακάλυψε,σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, ένα παιδί που έπασχε από σοβαρή καρδιοπάθεια. H Γιατρός οργάνωσε αμέσως μια ‘’επιχείρηση σωτηρίας’’ για να χειρουργηθεί το παιδί, από την ομάδα του Παιδοκαρδιοχειρουργού, Δρ Γιώργου Σαρρή. Χάρη στην εθελοντική προσφορά των πέντε Ελλήνων γιατρών και ενός εθελοντή γιατρού από την Αιθιοπία, το 5χρονο αγοράκι σώθηκε. Η εγχείριση έγινε στην Aθήνα, τα έξοδα του μικρού Mοάζ και της συνοδείας του κάλυψε ένας δικός μας άνθρωπος, ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος, που ζει και εργάζεται στην Αιθιοπία.

Ο Κωνσταντίνος Ζέκος, διατέλεσε Τεχνικός Σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε θέματα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής. Είναι γιος του Μιχάλη Ζέκου από την Αντίς Αμπέμπα και της Έλλης Πετράτου από το Κάιρο. Ίδρυσε και διευθύνει τον μελετητικό οργανισμό ΔΡΟΜΟΣ Consulting, που είναι ένας από τους κορυφαίους ανεξάρτητους οργανισμούς συμβούλων, στην Ελλάδα. Έχει κάνει την μελέτη των παρακάτω οδικών έργων:

Αττική Οδός και  Δυτική Περιφερειακή Υμηττού, Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ), Αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας από Λαμία μέχρι Εγνατία Οδό και μέχρι Λάρισα, Ιόνια Οδός από Αντίρριο μέχρι Γιάννενα,  Αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας (τμήμα 26 χλμ), Σχεδιασμός συστήματος μεταφορών Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.- Eγνατία Οδός. Σήμερα ασχολείται με την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού ‘’Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος’’. Έχει Master από το Northwestern University και είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο Γεράσιμος Μανούσος, διατέλεσε Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών, του Πανεπιστημίου της Μασσαλίας (Aix-Marseille), στην Γαλλία. Είναι γιος του Μιχάλη Μανούσου από το Τζιμπουτί  και της Ελευθερίας Καλάβρια από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Γεννήθηκε στη Ντίρε Ντάουα και τελείωσε την Μπολλολάκειο Σχολή. Όταν ηταν μαθητής, θαύμαζε τον Έλληνα Χειρούργο του Κρατικού Νοσοκομείου της πόλης, Θεόδωρο Πασπάτη και ήθελε να γίνει γιατρός. Τελικά, το παιδικό του όνειρο το έκανε πράξη. Παράλληλα με την Ακαδημαϊκή του καριέρα, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ιδίου Πανεπιστημίου και ειδικεύθηκε στην Χειρουργική. Εκπόνησε τρεις Διδακτορικές διατριβές, δυο σε θέματα της Μαθηματικής επιστήμης και μια της Ιατρικής.

…Ο Μανώλης Γανωτάκης, από την Αντίς Αμπέμπα, είναι ο νέος Καθηγητής Παθολογίας, του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι γιος του Στέφανου Γανωτάκη και της Χάρις Κάλφα. Μετά από ακαδημαϊκή εμπειρία 20 ετών, στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου, ανέλαβε την παραπάνω θέση. Έχει κάνει 92 ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια και δημοσίευσε 99 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, με πάνω από 2500 βιβλιογραφικές αναφορές. Για την διετία 2012-2014, εκλέχτηκε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

…Ο Μανώλης Αγαπητός ήταν ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στη σύγκληση Ευρωπαϊκών χωρών για την εναρμόνιση των κανόνων νεκροτομών. Είναι γιος του Βασίλη Αγαπητού από το Κέρεν της Ερυθραίας και της Σεβαστής Τόπου, από την Κω. Είναι Καθηγητής της Παθολογικής Ανατομικής, του   Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πλούσιο ερευνητικό έργο, με 228 ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια. Δημοσίευσε 186 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, με πάνω από 1200 βιβλιογραφικές αναφορές. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

…Ο Νίκος Τσινίκας, από την Αντίς Αμπέμπα, έγραψε το βιβλίο '’Αρχιτεκτονική και Μουσική’’. Με ένα ανάλογο θέμα, έχει δώσει διάλεξη στο μεταπτυχιακό τμήμα Αρχιτεκτόνων, του Harvard University. Είναι γιος του Παναγιώτη Τσινίκα και της Νίνας Αλαφούζου. Διδάσκει ως Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος Ι.Η.U. Έχει λάβει μέρος σε 48 ερευνητικά προγράμματα. Ήταν μέλος των ομάδων εργασίας που συνέταξαν τον Kανονισμό Κτιριακής Hχοπροστασίας, που είναι σήμερα νόμος του Ελληνικού Κράτους. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα 'Hχου και είναι Διδάκτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

…Ο Γιάννης Φίλης, από την Ντίρε Ντάουα, είναι ενας ερευνητής στο πεδίο της Μοριακής Φυσικής,διεθνούς επιπέδου. Είναι γιός του Γιώργου Φίλη και της Δέσποινας Μαργιώλου. Έχει δημοσιεύσει 50 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, με πάνω από 700 αναφορές από άλλους ερευνητές, σε αυτές. Συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey των ΗΠΑ. Έχει γράψει τα βιβλία ‘’Κεφάλαια Ατομικής και Μοριακής Φυσικής’’ και ‘’Εργαστήρια Πειραματικής Φυσικής, Α΄ έτους’’. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου διατέλεσε και Αναπληρωτής Καθηγητής.

…O Ευάγγελος Κωσταδήμας, από την Αντίς Αμπέμπα, είναι ένας βραβευμένος άνθρωπος της τέχνης, που ζει και εργάζεται στο Χόνγκ Κόνγκ. Οι φωτογραφίες του, βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και στη συλλογή του Μουσείου Κληρονομιάς του Χόνγκ Κόνγκ. Ήταν μέλος της ομάδας που εκπροσώπησε το Χόνγκ Κόνγκ στην 52η Μπιενάλε της Βενετίας (2007). Σήμερα, διδάσκει την τέχνη του κινηματογράφου, στο Πανεπιστήμιο SCAD (Savannah College of Art and Design) και στη Διεθνή Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (IAFT). Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου RMIT.

…Ο Αθανάσιος Μπενέτος αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γιος του γιατρού Σπύρου Μπενέτου και της Μαρίας Τζελάτη από τη Ντίρε Ντάουα. Ζει και εργάζεται στη Γαλλία, ως καθηγητής Παθολογίας και Γηριατρικής, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Nancy. Ασχολείται με την γηριατρική, έχει γράψει το βιβλίο "Το αλφαβητάρι του αιωνόβιου" και παράλληλα, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Γηριατρικής και Γεροντολογίας (ΙΑΟΟ). Σπούδασε στην Αθήνα και έκανε διδακτορικές σπουδές στο Παρίσι και στη Βοστόνη. 

…Ο Θεόδωρος Πανάς, υποστράτηγος ε.α, υπηρέτησε ως  Διοικητής των Ελληνικών Δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο. Είναι γιος του Στάθη Πανά και της Χριστίνας Δεληγιάννη από την Ασμάρα. Η  Ελληνική Δύναμη, είναι τμήμα του πολυεθνικού στρατιωτικού εκστρατευτικού σώματος (KFOR). Κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης του  θητείας (2006-2008) βραβεύτηκε από το ΝΑΤΟ για την άριστη οργάνωση και την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Δύναμης. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Παρισιού, Master στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

…Ο Πολύδωρος Ζέκος από την Αντίς Αμπέμπα, πρόβλεψε την οικονομική ύφεση τις Ηνωμένες Πολιτείες (2008). Είναι  γιος του Αντώνη Ζέκου και της Φλώρας Παπαφιλίππου. Στο βιβλίο του, με τον τίτλο ‘’TheWorld Anew’’ που κυκλοφόρησε το 2006, πρότεινε μάλιστα και τα μέτρα που έπρεπε να είχε λάβει, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Τελικά, αυτά πάρθηκαν μετά την κατάρρευση της Επενδυτικής Τράπεζας Lehman Brothers. Διατέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της  Elgar Electronics Inc, που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Ζήσει και εργάζεται στο San Diego των Ηνωμένων Πολιτείων. Είναι κάτοχος MBA από το Harvard University, έχει Master από το Columbia University και είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο.

…Η Αθηνά Φραγκούλη, από τη Ντίρε Ντάουα, είναι Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας, που ασχολείται με την ψυχική υγεία ατόμων, εκτός θεραπευτηρίων. Στην ευθύνη της βρίσκονται 4 μονάδες, που στεγάζονται σε διαφορές πόλεις της Ελλάδος. Με την υποστήριξή της, φιλοξενούνται σήμερα στις παραπάνω μονάδες, δυο δικά μας παιδιά. Σπούδασε Λογοθεραπεία στην Πανεπιστημιακή σχολή Central School of Speech and Drama του Λονδίνου. Είναι Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

…Η Μαρία Φαρακλού, από την Αντίς Αμπέμπα, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αιθιοπία, φιλοξένησε στο σπίτι της 19 παιδιά. Ήταν ορφανά που είχαν χάσει και τους δυο γονείς και άλλα που δεν μπορούσαν οι οικογένειες τους να τα μεγαλώσουν. Τους προσέφερε όλα τα εφόδια, ώστε να μπορέσουν να επιτύχουν στη ζωή τους. Το αποτέλεσμα την δικαίωσε, σήμερα είναι πετυχημένοι πολίτες, στις χώρες που ζούνε.Το Αιθιοπικό κράτος αναγνωρίζοντας την προσφορά της, της έδωσε την Αιθιοπική υπηκοότητα (1996). Εργάστηκε, επί σειρά ετών, στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αιθιοπία.